متال طاها

انواع ورق های فولادی

انواع ورق های فولادی یکی از پرکاربردترین مقاطع هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برای استفاده از فولاد در بخش‌ها و صنایع مختلف، یکی از وظایف این است که ابتدا آن را به انواع ورق‌های فولادی تبدیل کنیم. در نهایت از ورق ها برای تولید دستگاه ها و تجهیزات ثانویه استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که ورق های فولادی انواع مختلفی دارند و هر کدام از این ورق ها برای مواردی مناسب تر هستند.

انواع ورق های فولادی
انواع ورق های فولادی

انواع ورق های فولادی

ورق های فولادی بسته به نوع و روش تولید، مواد اولیه مورد استفاده در تولید، خواص و قابلیت های آنها و همچنین استانداردهای مبتنی بر آنها به چند نمونه مختلف تقسیم می شوند. بنابراین برای استفاده صحیح از ورق مناسب برای کاربری خاص، ابتدا باید شناخت خوبی از انواع ورق های فولادی و ویژگی های آنها داشت. در اینجا قصد داریم این موارد را به تفصیل برای شما توضیح دهیم.

روش های ساخت انواع ورق های فولادی.

در حال حاضر مهم ترین و رایج ترین روشی که برای ساخت انواع ورق های فلزی استفاده می شود، روش نورد نام دارد. در این روش ابتدا فولاد به صورت قالب هایی تهیه می شود که در اصطلاح رایج این صنعت به آن شمش فولادی می گویند.

سپس این شمش ها وارد فرآیند نورد شده و ورق های فولادی را تشکیل می دهند. در فرآیند نورد، شمش های فولادی از بین غلتک ها عبور می کنند و باعث کاهش ارتفاع و افزایش عرض آنها می شود. این عمل چندین بار تکرار می شود و در هر مرحله تعداد غلتک ها افزایش و فاصله آنها کاهش می یابد. در نهایت این فرآیند منجر به تولید ورق فولادی خواهد شد.

تولید ورق فولادی نورد سرد.

ورق های تولید شده توسط فرآیند نورد سرد معمولا کیفیت سطح خوبی دارند. یعنی سطحی براق و صیقلی دارند. به دلیل این ویژگی مهم، در بسیاری از برنامه هایی که ظاهر مهم است، استفاده می شود. ورق های تولید شده در فرآیند نورد سرد می توانند به صورت مستقیم مورد استفاده قرار گیرند و یا پس از ایجاد تغییرات به تجهیزات دیگر تبدیل شوند.

تولید ورق فولادی نورد گرم.

همانطور که از نام آن پیداست، این ورق ها از طریق فرآیند لمینیت در دمای بالای 1000 درجه تولید می شوند. دمای بالا فولاد را نرم می کند و بنابراین فرآیند نورد را بسیار آسان می کند. اما از طرفی به دلیل حرارت زیاد و تغییر شکل ساختاری فولاد، امکان رسوب کربن و سایر ذرات و همچنین امکان ایجاد ناهمواری در سطح این ورق ها وجود دارد. بنابراین ورق های فولادی نورد گرم سطح صاف و صیقلی ندارند.

انواع ورق فولادی

برگ سیاه؛ یکی از مهم ترین انواع ورق های فلزی است.
ورق مشکی یکی از پرکاربردترین انواع ورق استیل است که هم به صورت مستقیم و هم به تجهیزات دیگر تبدیل می شود. این ورق از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شود. از آنجایی که ورق های سیاه در طول فرآیند لمینیت گرم حرارت زیادی را تحمل می کنند، سطحی مات دارند. به همین دلیل ورق های تولید شده توسط نورد گرم را ورق سیاه نیز می نامند.

البته این ورق ها سطح مناسبی ندارند و معمولا صاف و صیقلی نیستند; بنابراین عمدتاً در مواردی که ظاهر اهمیت چندانی ندارد استفاده می شود. در مقاله ورق سیاه چیست با پرکاربردترین ورق استیل آشنا شوید.

کاربردهای برگ سیاه

یکی از مهمترین و معروف ترین کاربردهای ورق سیاه را می توان در ساختمان سازی و به طور کلی صنعت ساختمان نام برد. این ورق ها مستقیماً یا پس از ساخت مصالح ساختمانی مانند تیر، نبشی و ناودانی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما کاربردهای دیگری برای برگ سیاه وجود دارد، از جمله:

استفاده در صنایع کشتی سازی
ساخت بدنه خودرو و آرماتورهای داخلی.
تولید انواع لوله و پروفیل.
تولید انواع کامیون های تانک.

استانداردهای ورق سیاه

این ورق ها در استانداردهای مختلفی تولید می شوند و کاربردهای متفاوتی دارند. در زیر برخی از رایج ترین استانداردها و کاربرد آنها را شرح خواهیم داد.

SPHT4, SPHT3, SPHT2, SPHT1: استفاده صنعتی و نیاز به سختی بالا
ST37: موارد استفاده در ساخت و ساز
A285-GRC، A596-GR: در ساخت مخازن تحت فشار و خطوط لوله استفاده می شود.
DD11، DD12، DD13، STW22: ساخت کشتی و ماشین آلات سنگین

ورق گالوانیزه

یکی دیگر از انواع ورق های فولادی که در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد، ورق گالوانیزه است. برای ساخت این ورق از ورق های روغنی به عنوان پایه استفاده می شود. البته امروزه ورق های استنلس استیل نیز تولید می شوند اما هزینه بالایی دارند.

مزیت ورق های گالوانیزه این است که دارای خاصیت مقاوم بودن در برابر اکسیداسیون با قیمت مناسب هستند. بنابراین از ورق گالوانیزه برای بسیاری از کاربردهایی که نیاز به این ویژگی دارند استفاده می شود و صرفه اقتصادی حائز اهمیت است. البته این ورق ها یک مزیت دیگر هم دارند و آن قابلیت ترمیم آن ها در صورت آسیب یا آسیب دیدگی لایه رویی آنهاست. اگر ورق های استنلس استیل آسیب ببینند، این آسیب به خود ورق وارد می شود.

انواع ورق های فولادی
انواع ورق های فولادی

کاربردهای ورق گالوانیزه

این ورق ها کاربردهای فراوانی دارند و کاربرد آنها بیشتر از سایر ورق ها مشهود است. بنابراین شناخت مردم نسبت به سایر انواع ورق های فولادی بیشتر است. برخی از مهمترین کاربردهای ورق گالوانیزه عبارتند از:

برای تولید تانکرهای آب استفاده می شود.
ساخت کابینت آشپزخانه
ساخت سقف چند سوله.
مصالح ساختمانی و سایر مصالح مشابه.
صنعت خودروسازی
تولید لوله های آب.

استانداردهای ورق گالوانیزه

از آنجایی که ورق گالوانیزه با قرار دادن لایه روی روی سطح ورق های روغنی تولید می شود، استانداردهای آن نیز مطابق با استاندارد ورق روغنی است که در تولید آن استفاده شده است. بسته به کاربرد و مصرف، امکان تبدیل ورق روغن با استانداردهای مختلف به ورق گالوانیزه وجود دارد. استانداردهای ورق روغن را نیز در قسمت های قبل بیان کردیم. ورق گالوانیزه فولاد مبارکه یکی از محصولاتی است که با بهترین استانداردها تولید می شود.

کارخانه هایی که ورق های گالوانیزه تولید می کنند.

بهترین تولید کنندگان ورق گالوانیزه در ایران عبارتند از:

ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
ورق گالوانیزه تراز
ورق گالوانیزه شهرکرد
ورق گالوانیزه هفت الماس
ورق گالوانیزه کاشان

برای اطلاعات بیشتر باما تماس بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر باما تماس بگیرید.

ورق رنگی

ورق های رنگی با اعمال فرآیندهای روی ورق گالوانیزه تولید می شوند. در واقع این ورق ها نمونه دیگری از انواع ورق های فولادی هستند که پایه اصلی آن ها ورق های روغنی یا نورد سرد می باشد. برای تولید ورق های رنگی ورق های گالوانیزه را رنگ می کنند.

البته فرآیند رنگ آمیزی ورق ها به صورت الکترواستاتیک انجام می شود و با آنچه که عموم مردم به عنوان رنگ آمیزی در ذهن دارند متفاوت است. برای این کار ابتدا ورق گالوانیزه کاملا تمیز می شود تا هیچ گونه چربی یا ذرات مزاحم روی سطح آن باقی نماند. سپس از غلتک ها عبور داده می شود تا سطحی کاملا صیقلی ایجاد شود.

انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-انواع ورق های فولادی-

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

فقط کافیه یک بار از ما خرید کنی

معرفی انواع ورق
[aparat id="TBYmO" width="full"]
معرفی مجموعه متال طاها
[aparat id="sJ8By" width="full"]

محبوب ترین مقاله ها

دسته بندی مقالات

برچسب های ضروری