ناودانی گالوانیزه پشت بام پروفیل های فولادی مختلفی در پروژه های ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام کارکرد خاصی در ساخت دارند. یکی از مهم ترین و کاربردی ترین پروفیل های بلند فولادی ناودانی است که پروفیل باز محسوب می شود. برای آشنایی بیشتر با این مفاهیم و درک اینکه ناودان ها چیست و انواع مختلف آن ها چیست، می توانید در ادامه با ما همراه باشید.

ناودانی گالوانیزه پشت بام
ناودان نقش مهمی در ساخت قاب و فونداسیون سازه دارد. از نظر هندسی به حرف انگلیسی U شباهت دارد و مقطع آن از یک تار افقی و دو بال عمودی تشکیل شده است. این پروفیل فولادی در وزن ها و اشکال مختلف تولید می شود و دارای چندین روش ساخت می باشد. قبل از انجام پروژه های ساختمانی، بهتر است با مشخصات و طبقه بندی این بخش آشنا شوید.
ناودان چیست؟
فولاد کانال C یک محصول فولادی است که از نورد گرم تولید می شود. این محصول در ساخت و ساز برای مهاربندی و قاب بندی استفاده می شود، زیرا ساختار کلی پروفیل U شکل به آن استحکام ساختاری می دهد. این بخش از مواد مختلفی مانند آلومینیوم، فولاد گالوانیزه و فولاد ضد زنگ تولید می شود. شایان ذکر است که از کامپوزیت های پلیمری و فولاد ضد زنگ نیز می توان برای تولید ناودان استفاده کرد.
چکش خواری و استحکام بالا
هنگامی که این پروفیل صنعتی از آلومینیوم ساخته شده است، سبک تر است و با چکش خواری خود استحکام بالایی را ارائه می دهد. از این نوع ناودان در ساخت شاسی تریلر، چارچوب در و پنجره و اسکلت سازه ای استفاده می شود. آلیاژهای استفاده شده از سری 6000 می باشد. نوع آبچکان فولادی در ابعاد استاندارد 8، 10، 12، 14 و 16 و ارتفاع 30 تا 40 میلی متر ساخته می شود. ناودان ها بر دو نوع ساده و مشبک هستند و با روش های مختلفی مانند پارچه و پرس تولید می شوند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع ناودان
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، ناودان ها از نظر ظاهر، وزن، شکل مقطع، روش تولید و کاربرد انواع مختلفی دارند. در زیر به بررسی هر یک از آنها می پردازیم:
طبقه بندی بر اساس ظاهر
ناودان ها بسته به شکل ظاهری در اشکال ساده و اندازه های 8، 10، 12، 14 و 16 و همچنین در ارتفاعات بین 30 تا 400 میلی متر ساخته می شوند. این پروفیل فولادی به دو صورت صنعتی و ساختمانی وجود دارد و بیشترین کاربرد را در ساخت پل های باربر دارد. روش دوم تولید این مقاطع از نظر ظاهری به صورت مشبک بوده و در تولید قفسه های فولادی کاربرد دارد.
طبقه بندی بر اساس شکل مقطع
ناودان ها با توجه به شکل بال خود به سه دسته UPE، UPN و ناودان اروپایی یا UNP تقسیم می شوند. انواع UPE و UPN در ظاهر بال ها متفاوت است. بال های UPN مخروطی هستند، در حالی که UPE دارای بال های مسطح و موازی است. نوع سوم، نوع اروپایی است که ضخیم و سنگین بوده و در پروژه های بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت این پروفیل های فولادی بر اساس وزن آهنی آنها تعیین می شود، بنابراین نوع اروپایی آن قیمت بالاتری دارد.

انواع ناودان بر حسب وزن
برای انتخاب درست، باید بدانید به کدام آبچکان نیاز دارید. در بیشتر موارد، ناودان ها به شکل سبک وزن تولید می شوند. ناودان سبک به این معنی است که ابعاد آن بر اساس وزن و ابعاد آن در جدول استاندارد زیر آورده شده است. ناودان های سنگین دارای اندازه هایی بر اساس نمودار Stahl هستند. در واقع این محصولات بر اساس اندازه های نشان داده شده در جدول محاسبه می شوند. این ناودان ها بر اساس محاسبات دقیق در کارخانه های ملی و اروپایی تولید می شوند و قیمت آن ها بر اساس معیارهایی مانند وزن و … محاسبه و در بازار عرضه می شود.
طبقه بندی ناودان ها بر اساس روش تولید
دو روش متعادل و پرهزینه برای تولید ناودان وجود دارد: پرس و ساخت. در روش پرس از ورق های فلزی استفاده می شود در حالی که در روش ساخت از شمش فلزی استفاده می شود. در واقع شمش فلزی مستقیما سرد یا گرم نورد می شود و حاصل این کار کانال می باشد. لطفا توجه داشته باشید که ناودان پارچه ای در دو نوع سرد و گرم وجود دارد.
ناودانی گالوانیزه پشت بام-ناودانی گالوانیزه پشت بام-ناودانی گالوانیزه پشت بامناودانی گالوانیزه پشت بام-ناودانی گالوانیزه پشت بام-ناودانی گالوانیزه پشت بام-ناودانی گالوانیزه پشت بام-