لوله گالوانیزه در واقع یک لوله فولادی است که سطح آن با فلز روی پوشانده شده است تا از آن در برابر خوردگی و آسیب پذیری محافظت کند. پوشش گالوانیزه باعث افزایش طول عمر لوله و همچنین افزایش مقاومت آن در برابر خوردگی واین رسوبات معدنی می شود. لوله های گالوانیزه از دیرباز مهمترین جزء در لوله های آبرسانی بوده و هستند.
لوله گالوانیزه
عمدتاً لوله آهنی گالوانیزه در بازار با رنگ خاکستری تیره که از آهن لمینت سفید رنگ ساخته شده است شناخته می شود. درزها نیز با دستگاه های جوشکاری جوش داده شده و سپس به مخزن حاوی روی مذاب منتقل می شوند. در واقع به همین دلیل است که به آنها لوله های آب بندی نیز می گویند.
لوله فولادی گالوانیزه
جنس لوله فولادی گالوانیزه از فولاد نرم است و برای ساخت آن ورق فولادی را با فشار از داخل قالب رد می کنند و درز آن را جوش می دهند و سپس در وان آبکاری می کنند تا مقاومت آن در برابر اسیدها افزایش یابد. آیا آنها اکسید می شوندتفاوت اساسی بین این دو نوع لوله گالوانیزه وجود ندارد اما از جمله تفاوت های آنها می توان به سبک و درخشندگی لوله فولادی گالوانیزه نسبت به نوع آهنی آن اشاره کرد. همچنین لازم به ذکر است که لوله فولادی گالوانیزه نسبت به لوله آهنی گالوانیزه در برابر اسیدها مقاومت کمتری دارد.
ویژگی های لوله گالوانیزه
لوله های گالوانیزه از نوع لوله های جوشی هستند. به طور معمول طول لوله گالوانیزه حدود 6 متر و قطر لوله بین 1 تا 8 اینچ متغیر است. لوله گالوانیزه از آهن نورد سفید یا فولاد نرم ساخته شده است. مهمترین ویژگی های این نوع لوله عبارتند از:
در مقایسه با لوله های آهنی مقاومت کمتری دارد.
مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارد و به همین دلیل عمر مفید آن بیش از 50 سال است.
دارای ساختار یکپارچه است که استحکام و مقاومت در برابر ضربه را افزایش می دهد.
در زمان نصب، رنگ آن شفاف به نظر می رسد. اما پس از مدتی به دلیل قرار گرفتن در معرض هوا، رطوبت و سایش ممکن است رنگ آن تغییر کند.
کاربرد لوله گالوانیزه
به طور کلی به عنوان لوله های تامین آب در ساخت و ساز استفاده می شود. اگرچه کاربرد آن به انتقال مایعات محدود نمی شود، اما بخش بزرگی از خطوط انتقال گاز نیز از لوله های گالوانیزه تشکیل شده است.آنها همچنین به طور گسترده ای در سیستم آبیاری استفاده می شوند.آنها همچنین به طور گسترده در ساخت تصفیه خانه ها و سیستم های تهویه استفاده می شوند.برای اطلاع از تغییرات قیمت این محصول می توانید صفحه قیمت لوله گالوانیزه را بررسی کنید.
لوله گالوانیزه سرد
لوله های گالوانیزه نیز با توجه به روش تولید و نوع گالوانیزه به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شوند.در روش گالوانیزه سرد، نمک روی در محلول آبی الکترولیز شده و سپس محصول تولید می شود. این لوله ها در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه می شوند و لایه ای از روی سطح آنها را می پوشاند.در این روش ظاهر لوله گالوانیزه سرد براق و یکنواخت است. به دلیل سطحی بودن پوشش، در صورت ایجاد خراش عمیق در سطح این نوع لوله، لایه های زیرین دچار اکسیداسیون می شوند. این فرآیند باعث کاهش عمر مفید لوله گالوانیزه می شود.
لوله گالوانیزه گرم
واقع این روش گالوانیزه کردن لوله ها استحکام و استحکام زیادی ندارد. یعنی حتی کشیدن یک جسم فلزی روی سطح لوله باعث ایجاد ضربه و خراش روی پوشش می شود.کاربرد این روش گالوانیزه عمدتاً در خودروسازی، ساخت پیچ، مهره، قطعات و همچنین صنایع پوشش فلزی که مصارف بهداشتی دارند می باشد.