قیمت تیتانیوم در ایران تیتانیوم عنصر بیست و دوم جدول تناوبی است که با نماد Ti نشان داده میشود. این فلز ساختار سبک و استحکام بالایی دارد و به طور طبیعی در زمین یافت میشود. حدود ۵۰ سال است که این فلز و آلیاژهای آن در صنایع مختلف به شکل شمش، ورق، سیم، لوله، پروفیل و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. تیتانیوم فلزی پرکاربرد است که در همه چیز از قطعات هواپیماهای نظامی گرفته تا موتورهای توربین گازی، دوچرخه، چوب گلف و غیره استفاده میشود.

قیمت تیتانیوم در ایران
این عنصر نهمین عنصر فراوان روی زمین است و دارای خواص منحصر به فردی مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی، چگالی کم، مقاومت در برابر شوک حرارتی، مقاومت در برابر وزن و خستگی بالا، مقاومت سایشی بالا، رسانایی حرارتی و … می باشد.
فلز تیتانیوم و آلیاژهای آن
تیتانیوم و آلیاژهای آن، همانطور که گفته شد، آلیاژهای سبکی هستند که استحکام کششی و چقرمگی بالایی دارند. نسبت بالای استحکام به وزن این فلز باعث میشود که تیتانیوم و آلیاژهای آن به جای فولاد در کاربردهایی که استحکام و چقرمگی شکست بالا مورد نیاز است، مورد استفاده قرار گیرند. این آلیاژها حتی در دماهای بالا نیز مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی و خزش دارند.
خواص شیمیایی و فیزیکی
از سوی دیگر، برای بهبود خواص شیمیایی و فیزیکی این فلز، آن را با برخی عناصر مانند آلومینیوم، وانادیوم، قلع، مولیبدن و غیره ترکیب میکنند که به آن آلیاژ میگویند. آلیاژسازی از طریق روشهای مختلفی مانند تشکیل محلول جامد یا عملیات حرارتی مختلف انجام میشود و خواصی مانند استحکام، سختی و چقرمگی فلز را بهبود میبخشد.
ترکیب تیتانیوم با آلومینیوم
آلیاژهای مختلفی که «گرید» نامیده میشوند، با این روش تولید میشوند. حدود ۵۰ گرید مختلف تیتانیوم در بازار موجود است که برخی از آنها محبوبتر و پرکاربردتر هستند. برای مثال، یکی از گریدهای پرکاربرد، گرید ۵ است که از ترکیب تیتانیوم با آلومینیوم و وانادیوم تولید میشود.
صنایع دریایی و پزشکی
تیتانیوم و آلیاژهای آن در همه چیز از صنایع شیمیایی گرفته تا هوافضا، تصفیه آب، صنایع دریایی و پزشکی و موارد دیگر استفاده میشوند. ظرفیت تولید تیتانیوم به صورت فلزی و آلیاژی تقریباً ۳۰۰۰۰۰ تن در سال است که بزرگترین تولیدکنندگان آن چین، ایالات متحده، روسیه، ژاپن و اتحادیه اروپا هستند. به دلیل خواص ویژه تیتانیوم، مصرف آن و آلیاژهای آن در کشورهای پیشرفته و توسعهیافته بسیار بالاست و این میزان تقریباً ده برابر بیشتر از کشورهای در حال توسعه است. تیتانیوم و آلیاژهای آن به چند دسته تقسیم میشوند:
تیتانیوم بدون آلیاژ
تیتانیوم غیرآلیاژی که تیتانیوم خالص نیز نامیده میشود، حاوی ۹۹ تا ۹۹.۵ درصد تیتانیوم به همراه مقادیر کمی ناخالصی مانند آهن، هیدروژن، نیتروژن، کربن و اکسیژن است. ریزساختار فلز تیتانیوم خالص شامل فاز آلفا با ساختار HCP و مقداری فاز بتا است. این تیتانیوم نسبت به آلیاژهای تیتانیوم ارزانتر است و مقاومت به خوردگی بیشتر و استحکام کمتری نسبت به آنها دارد. این تیتانیوم همچنین قابلیت جوشکاری و شکلپذیری بالایی دارد و در دماهای بالا مقاومت خزشی عالی دارد.
آلیاژهای آلفا تیتانیوم
آلیاژهای آلفا حاوی عناصر پایدارکننده مانند آلومینیوم یا اکسیژن هستند و ساختار آنها کاملاً آلفا است. این عناصر پایدارکننده به عنوان سختکنندههای محلول جامد استفاده میشوند. در آلیاژهای آلفا، اکسیژن و نیتروژن ناخالصی محسوب میشوند و باعث سخت شدن آلیاژ میشوند. قلع نیز در این آلیاژها برای بهبود شکلپذیری استفاده میشود. اگر هدف افزایش استحکام باشد، از مقادیر کمی زیرکونیوم استفاده میشود. این گروه از آلیاژها در مقایسه با تیتانیوم خالص، استحکام بالاتر و مقاومت به خوردگی کمتری دارند و قابل جوشکاری هستند. از طرف دیگر، آلیاژهای آلفا قابلیت شرکت در عملیات حرارتی را ندارند.
آلیاژهای نزدیک به آلفا تیتانیوم
علاوه بر پایدارکنندههای فاز آلفا که ما تجزیه و تحلیل کردیم، آلیاژهای نزدیک به آلفا با درصد کمی از پایدارکنندههای فاز بتا، مانند مولیبدن، وانادیوم و سیلیکون، ترکیب میشوند. در واقع، این نوع آلیاژها حاوی مقداری فاز بتای انعطافپذیر هستند. آلیاژهای نزدیک به آلفا مقاومت خزشی بهتری نسبت به آلیاژهای کاملاً آلفا تا دماهای نزدیک به ۴۰۰ درجه سانتیگراد دارند. از دیگر ویژگیهای این آلیاژها میتوان به استحکام نسبتاً بالا در دمای اتاق، انعطافپذیری خوب، چقرمگی بسیار خوب، قابلیت جوشکاری و در نهایت مقاومت خوب در برابر محیطهای آب شور اشاره کرد.

آلیاژهای تیتانیوم آلفا-بتا
آلیاژهای آلفا-بتا دستهای از آلیاژهای شبهپایدار هستند که ترکیبی از عناصر پایدارکننده فاز آلفا و بتا را در ساختار خود دارند. آلیاژهای آلفا-بتا قابل جوشکاری و عملیات حرارتی هستند و خواص شکل پذیری عالی دارند. همچنین میتوان از این آلیاژها استحکام، چقرمگی و مقاومت در برابر خوردگی خوبی را انتظار داشت.
آلیاژهای بتا تیتانیوم
این گروه، آلیاژی شبه پایدار محسوب میشود و حاوی عناصر پایدارکننده فاز بتا مانند مولیبدن، سیلیکون و وانادیوم است. بنابراین، باید انتظار داشت که فاز بتا در طول عملیات کوئنچ پایدار بماند. آلیاژهای بتا شکلپذیری بسیار خوبی دارند و قابل عملیات حرارتی هستند. این آلیاژها همچنین چقرمگی شکست بالاتری نسبت به آلیاژهای آلفا-بتا که قبلاً در مورد آنها صحبت کردیم، دارند.
قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران-قیمت تیتانیوم در ایران