خرید آهن
متال طاها

فولاد فروشی در تهران

فولاد فروشی در تهران فولاد مهمترین آلیاژ تولید شده در تاریخ تمدن بشری است. انواع فولاد بیشترین حجم تولید و استفاده را در بین تمام فلزات و آلیاژهای موجود در عصر حاضر دارند. شاید به نظر برسد که تعریف فولاد مفهومی ساده و پیش پا افتاده است. اما بررسی دقیق‌تر و علمی‌تر این مفهوم به درک کاربردهای فولاد کمک می‌کند.

فولاد فروشی در تهران
فولاد فروشی در تهران

فولاد فروشی در تهران

فولاد در واقع آلیاژی است که از آهن، کربن و سایر عناصر تشکیل شده است. آهن به تنهایی استحکام و سختی بسیار کمی دارد و به راحتی در اثر فشار آسیب دیده و از بین می رود. آهن خالص علیرغم استحکام و سختی کم، چکش خواری بسیار خوبی دارد و با نیروی کمی می تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد. برای حل مشکل استحکام و سختی آهن از کربن استفاده می شود. افزودن کربن به آهن، سختی آلیاژ را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و مقداری از شکل‌پذیری را کاهش می‌دهد.

تفاوت فولاد و آهن چیست؟

همانطور که گفته شد، فولاد آلیاژی بر پایه آهن است که توانسته است استحکام و کاربرد خود را با کمک کربن و سایر عناصر آلیاژی افزایش دهد، در حالی که آهن تنها یکی از عناصر جدول تناوبی مندلیف است که استحکام مورد نیاز برای کاربردهای مهندسی را فراهم می کند. . به تنهایی ندارد و نمی توان از آن استفاده کرد. در واقع تمامی پروفیل های آهن موجود در بازار، فولادهای آلیاژی و فولاد ضد زنگ نوعی فولاد هستند که میزان کربن و نوع عناصر آلیاژی آن با یکدیگر متفاوت است. لازم به ذکر است که در تمامی فولادهای تولیدی دنیا میزان کربن سازه کمتر از 1.2 درصد است. استفاده از کربن بیشتر از این مقدار منجر به تولید چدن به جای فولاد می شود.

تاریخچه فولاد

با توجه به تعریف فولاد می توان گفت که استفاده از فولاد به بیش از 1000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. دوره ای تاریخی که به عصر آهن معروف است، آغاز دگرگونی زندگی انسان مدرن به کمک فولاد است. پس از آن به تدریج استفاده از فولاد توسعه یافت و انسان ها یاد گرفتند که از آهن برای ساخت ابزار کشاورزی و جنگی استفاده کنند.

تولید انبوه مدرن فولاد

اما تولید انبوه مدرن فولاد به سال 1850 برمی گردد. جایی که هنری بسمر، دانشمند بریتانیایی، توانست تکنیک موثری برای ذوب و تولید فولاد ارائه دهد. این روش بعدها به نام او نامگذاری شد و به روش بسمر معروف شد. در این روش ناخالصی ها به کمک دمش هوا به سرباره اضافه شده و از مذاب خارج می شود.

انواع فولاد

فولاد با توجه به خواص آن از دیدگاه های مختلف قابل تقسیم است. یکی از این دسته بندی ها جداسازی فولاد بر اساس میزان کربن موجود در سازه است.

1- بسته به میزان کربن

از این تقسیم بندی، سه دسته اصلی زیر برای فولادها تعریف می شود:

فولاد کم کربن
فولاد کربن متوسط
فولاد کربن بالا
هر یک از دسته بندی های فوق دارای خواص و ویژگی های منحصر به فرد خود می باشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

فولاد فروشی در تهران
فولاد فروشی در تهران

1-1- فولاد کم کربن

فولاد کم کربن دسته مهمی از فولادها است که میزان کربن آن در ساختار آن کمتر از 0.3 درصد است. وجود مقدار کم کربن در این دسته از فولادها، انعطاف پذیری و چکش خواری بسیار بالایی را نسبت به سایر دسته ها ایجاد کرده است. علاوه بر این خاصیت، فولادهای کم کربن عموماً مقاومت خوردگی ضعیفی دارند.
نکته ای که در مورد فولادهای کم کربن باید در نظر داشت قیمت پایین این دسته است. وجود مقادیر کم کربن و عناصر آلیاژی، علاوه بر کاهش هزینه به دلیل عدم وجود عناصر آلیاژی، به دلیل سادگی فرآیند ساخت، قیمت محصول نهایی را کاهش می دهد.

1-2-فولاد کربن متوسط

فولاد کربن متوسط، دسته ای از فولادهایی است که کربن آن بیشتر از 0.3 درصد و کمتر از 0.8 درصد است. ویژگی بارز این دسته از فولادها این است که دمای کاری کمتری برای کار سخت مورد نیاز است که به معنای بهبود شرایط عملیات حرارتی و کاهش مصرف انرژی است.

1-3- فولاد پر کربن

فولاد پرکربن سختی بسیار بالایی دارد زیرا در ساختار خود مقدار زیادی کربن دارد، اما از طرف دیگر با افزایش میزان کربن در سازه، انعطاف پذیری فولاد کاهش می یابد، به طوری که به عنوان مثال، در فولادهای با کربن بیش از 2 درصد، مقاومت ضربه ای به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و فولاد مورد نظر شکننده می شود. درصد کربن در این دسته از آلیاژها بین 0.8 تا 1.2 است.

2- بر اساس روش ساخت

یکی دیگر از روش های طبقه بندی فولادها استفاده از معیارهای روش ساخت فولاد است. روش ساخت فولاد مانند استفاده از روش ریخته گری پیوسته یا نوع کوره مورد استفاده مانند مقاومت یا قوس آن، به شدت بر خواص قطعه نهایی تأثیر می گذارد و طبیعی است که قبل از استفاده از فولاد خاصی، بررسی این فاکتور بسیار مهم است. علاوه بر مرحله ریخته گری شمش، روش های ساخت نهایی مانند نورد گرم، نورد سرد و شرایط کشش قطعه نیز به عنوان معیار طبقه بندی در نظر گرفته می شود.

3- انواع مقاطع ابزار آهنی

تقسیم بندی انواع فولاد بر اساس سطح مقطع یکی از قابل اعتمادترین دسته بندی های موجود در بازار است. همانطور که در صفحه اول سایت فولادینو مشاهده می شود، آهن را می توان به دسته هایی مانند میله، ورق، کنسرو پروفیل، تیرآهن و لوله تقسیم کرد و هر دسته بر حسب نیاز مشتری به زیر مجموعه های دیگری تقسیم می شوند.

برای اطلاعات بیشتر باما تماس بیرید.
برای اطلاعات بیشتر باما تماس بیرید.

4- بر اساس ریزساختار

می توان گفت یکی از دقیق ترین و صحیح ترین طبقه بندی هایی که برای جداسازی فولادها به کار می رود، طبقه بندی مربوط به ریزساختار آنهاست. بیشتر رفتار هر فلزی تحت تأثیر نوع ریزساختاری است که در آن تشکیل شده است. در مورد فولاد، شرایطی مانند مارتنزیت یا پرلیت و همچنین اندازه دانه های میکروسکوپی باعث تفاوت های ریزساختاری و تشکیل این نوع دسته بندی ها می شود.

5- عملیات حرارتی

عملیات حرارتی جزئی در فرآیند تکمیل ساخت فولاد اجتناب ناپذیر است. می توان گفت که تقریباً هیچ یک از فولادها قبل از عملیات حرارتی مناسب مورد استفاده قرار نمی گیرند. محدوده عملیات حرارتی مانند دمای گرمایش، دمای پیش گرمایش، سرعت سرمایش، محیط خنک کننده و عناصر اضافه شده در حین کار، برای هر گروه از فولادها متفاوت است و می توان آن را معیاری مناسب برای طبقه بندی فولادها در نظر گرفت.

فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-فولاد فروشی در تهران-

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
معرفی انواع ورق
[aparat id="TBYmO" width="full"]
معرفی مجموعه متال طاها
[aparat id="sJ8By" width="full"]

محبوب ترین مقاله ها

دسته بندی مقالات

برچسب های ضروری