سایت فولاد ایرانیان فولاد آلیاژی از آهن و کربن است که میزان کربن آن به ۲ درصد می رسد، زیرا مقادیر بیشتری چدن تولید می کند. فولاد پرمصرف ترین ماده برای زیرساخت ها و صنعت در جهان است که برای ساخت همه چیز از سوزن های خیاطی گرفته تا تانکرهای آب استفاده می شود. علاوه بر این، ابزار مورد نیاز برای نوشتن چنین مقالاتی نیز از فولاد ساخته شده است.
سایت فولاد ایرانیان
به عنوان نمونه ای از اهمیت نسبی این ماده باید گفت که در سال 2013 تولید فولاد خام در جهان حدود 1.6 میلیارد تن بود در حالی که تولید مهم ترین فلز مهندسی بعدی یعنی آلومینیوم حدود 47 میلیون تن بود. . . . . دلایل اصلی محبوبیت این آلیاژ هزینه ساخت نسبتا پایین، سهولت پردازش آن، فراوانی دو ماده اولیه آن (سنگ آهن و ضایعات) و طیف منحصر به فرد خواص مکانیکی آن است. توضیحات بیشتر در مقاله زیر از دنیای شیمی فیزیک ارائه شده است.
مشخصات فولاد
جزء اصلی فولاد آهن است، فلزی که سخت تر از مس خالص نیست. آهن جامد مانند تمام فلزات دیگر چند کریستالی است، یعنی از کریستال های زیادی تشکیل شده است که در مرزهای خود به یکدیگر می پیوندند. کریستال آرایش منظمی از اتم ها است که به بهترین وجه می توان آن ها را به صورت کره هایی که یکدیگر را لمس می کنند ترسیم کرد.
منحصر به فرد بودن
آنها شبکه هایی می سازند که به روش های خاصی به یکدیگر نفوذ می کنند. برای آهن، آرایش شبکه را می توان با یک مکعب واحد با هشت اتم آهن در گوشه های آن به بهترین شکل مشاهده کرد. آلوتروپی بودن آهن به این معناست که وجود آن به دو شکل کریستالی برای منحصر به فرد بودن این آلیاژ کاملا ضروری است.
نقطه ذوب بسیار بالا
همانطور که قبلا شنیده اید یکی از مهمترین ویژگی های این آلیاژ سختی و درخشندگی آن است. از نظر فیزیکی، این ترکیب دارای نقطه ذوب بسیار بالا (حدود 1510 درجه سانتیگراد، بالاتر از اکثر فلزات است، به عنوان مثال، این دما برای مس حدود 500 درجه کمتر است) و چگالی بسیار بالایی دارد (7.9 گرم در سانتی متر مکعب، تقریباً هشت برابر بیشتر از آب).
استحکام کششی بالا
این آلیاژ به طور کلی سخت تر و قوی تر از عنصر اصلی آن، آهن است. اما بسیار منعطف است و به دلیل استحکام کششی بالایی که دارد، توانایی تحمل بارها یا نیروهای وارده را بدون از دست دادن شکل خود دارد.
استحکام کششی انواع فولادها در مقایسه با سایر مواد زیاد است، اما بین انواع فولادها تفاوت قابل توجهی دارد. در انتهای پایین این لیست، مقادیر تقریباً 290 نیوتن بر میلیمتر مربع است، اما در انتهای بالاتر، استحکام کششی تا 870 نیوتن بر میلیمتر مربع میرسد.
انواع فولاد
اکثر فولادهای تولید شده امروزه فولاد کربنی یا فولاد کربنی ساده نامیده می شوند، اگرچه حاوی فلزاتی مانند سیلیکون و منگنز و همچنین آهن و کربن است.
مقدار تغییر در این آلیاژ ممکن است از نظر مساحت سطح قابل توجه نباشد، زیرا کربن هرگز بیش از 1.5 درصد فولاد را تشکیل نمی دهد. با این حال، وقتی در نظر بگیرید که این کسر کوچک می تواند با ضریب 10 (0.15٪ تا 1.5٪) تغییر کند، شروع به درک تأثیر فیزیکی آن می کنید.
اتمهای کربن
این آلیاژ را می توان با استفاده از معیارهای مختلف به دسته های مختلفی تقسیم کرد. موارد استفاده شده توسط دانشمندان اغلب با آنهایی که محصول اصلی آنها فولاد است متفاوت است، همانطور که در زیر توضیح داده شده است.
همانطور که گفته شد، استحکام کششی فولاد می تواند بین 290 نیوتن بر متر مربع و 870 نیوتن بر متر مربع باشد. افزودن کربن به فولاد کار را سختتر میکند زیرا اتمهای کربن بین اتمهای آهن پراکنده میشوند و «دانههای Fe3C» را تشکیل میدهند. همچنین فولاد را شکننده تر از آهن می کند، بنابراین تبدیل آهن به فولاد با وجود مزایای آشکار، گران و دشوار است.
فولاد کربن
فولادهای کربنی ساده که از 0.06 درصد کربن تا 1.5 درصد کربن متغیر است، بر اساس میزان کربن به انواع زیر تقسیم می شوند.
کربن 2. فولاد کم کربن: 0.15 تا 0.45 درصد
کربن 3. فولاد کربن متوسط: 0.45 تا 0.8 درصد
کربن 4. فولاد پرکربن: 0.8 تا 1.5 درصد
فولاد ضد زنگ
این یک نوع فولاد است که نام خود را از مقاومت آن در برابر اکسیداسیون (اکسیداسیون) و همچنین خوردگی گرفته است، همانطور که می تواند از استفاده از اسید قوی رخ دهد. این آلیاژ در سال 1913 توسط هری برلی متالورژیست انگلیسی اختراع شد. او کشف کرد که با افزودن کروم فلزی به فولاد در مقادیر زیاد (13%)، کروم با اکسیژن موجود در هوا واکنش داده و یک لایه محافظ خود تجدید شونده در اطراف جسم ایجاد می کند.
فولاد مارتنزیتی
این آلیاژ حاوی 12-14 درصد کروم و 0.12-0.35 درصد کربن است و اولین فولاد ضد زنگ تولید شده است. این فولادها مغناطیسی هستند و با عملیات حرارتی سخت می شوند. از این اقلام در پمپ های هیدرولیک، پمپ بخار، پمپ روغن و شیرها و سایر تجهیزات مهندسی استفاده می شود.
فولادهای ضد زنگ فریتی
این آلیاژها حاوی کروم بیشتری (18-16 درصد) و تقریباً 0.12 درصد کربن هستند. این فولادها نسبت به فولادهای زنگ نزن مارتنزیتی در برابر خوردگی مقاومت بیشتری دارند، اما ظرفیت سخت شدن حرارتی کمی دارند. این فولادهای ضد زنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی عمدتاً در شکل دهی و تحت فشار استفاده می شوند.
فولادهای زنگ نزن آستنیتی
این نوع فولاد حاوی مقدار زیادی کروم و نیکل است. تغییرات زیادی در ترکیب شیمیایی آن وجود دارد، اما رایج ترین آنها استفاده از 18% کروم و 8% نیکل با حداقل کربن است.
آنها به خوبی در برابر خوردگی مقاومت می کنند زیرا نمی توانند گرم شوند. این فولادها در شفت پمپ ها، قاب ها، روکش ها و قطعات روزمره مانند مهره ها و پیچ و مهره ها استفاده می شوند.
سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-سایت فولاد ایرانیان-