جوشکاری فولاد سمانته فولاد آلیاژی یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت است. فولاد سختکاریشده سطحی یا فولاد کربنی نیز نوعی فولاد آلیاژی است.

جوشکاری فولاد سمانته
هر گرید از این فولاد ترکیب شیمیایی متفاوت و خواص خاص خود را دارد. به همین دلیل کاربردهای متنوعی در صنعت پیدا کرده است. تا فولاد خشکشده در هوا را به تفصیل بررسی کنیم.
فولاد سختکاریشده با رویه چیست؟
قبل از هر چیز بهتر است در مورد معنی لغوی این دسته از فولادها صحبت کنیم. به معنای واقعی کلمه، “سامانته” به معنای کار سخت سطحی است. در واقع، کربندهی به یک عملیات حرارتی اطلاق میشود که طی آن سطح نمونه سخت میشود، اما هسته آن هیچ تغییری نمیکند و نرم و چقرمه باقی میماند.
فولاد سخت شونده سطحی
گریدهایی از این فولاد درصد کمی از عناصر نیکل، کروم، منگنز، مولیبدن، سیلیکون و غیره را در ترکیبات شیمیایی خود دارند. بنابراین، فولادهایی که سختی آنها از طریق یک سری عملیات افزایش مییابد اما عمق آنها بدون تغییر باقی میماند، مانند فولاد نیتریده شده، فولادهای سختکاری شده سطحی نامیده میشوند
چرا از فولاد سخت شونده سطحی در صنعت استفاده میشود؟
همانطور که اشاره شد; امروزه فولاد سختکاریشده با رویه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. اما حتماً از خود میپرسید که چرا این فولاد در صنعت تا این حد محبوب است و چه کاربردهایی دارد. در پاسخ باید اذعان داشت که به دلیل سختی بالای فولادهای سمانته است که می توان آنها را در زمره پرکاربردترین فولادها در صنعت قرار داد.
استحکام کششی بسیار بالا
فولاد سختکاریشده با رویه، همه این خواص را دارد. به همین دلیل است که این فولاد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال، این فولاد برای قطعاتی مانند میل لنگ، میل بادامک و چرخ دنده استفاده میشود. زیرا فولاد سختکاریشده با رویه، تمام ویژگیهای استاندارد و لازم برای این قطعات را دارد.
فولاد سختکاریشده بدون نیکل
گروه اول این فولادها، از آنجایی که حاوی مقدار زیادی نیکل و کروم هستند؛ در برابر هرگونه فشار یا اصطکاک مقاومت بالایی دارند. در واقع، میزان کربن پایین و کروم و نیکل بالا در این دسته از فولادهای سختکاریشدهی سطحی، استحکام آنها را افزایش داده است.
فولاد سخت شونده سطحی پایه نیکل
علاوه بر این، نوع عناصر تشکیل دهنده آنها باعث شده است که این فولادها قابلیت جوشکاری بالایی داشته باشند. فولاد سختکاریشده با پایه نیکل در ساخت صنایعی مانند ملامین، پلاستیک، چرخدنده، میلههای مهار و غیره استفاده میشود.
فولاد سختکاریشده با روکش
اما دسته دوم، فولاد سختکاریشده با روکش بدون نیکل است. از این نوع فولاد برای ساخت پروفیل هایی با سطح سخت و مغز نرم استفاده می شود. این دسته عمدتاً در ساخت محفظه فک آسیاب، شفت جک هیدرولیک و انواع چرخ دنده و میل فرمان استفاده میشود.
فولاد ۱.۷۱۳۱
فولاد ۱.۷۱۳۱ در ترکیب خود حاوی عناصر کروم و منگنز است. از چقرمگی و قابلیت ماشینکاری خوبی برخوردار است. پس از سختکاری سطحی، فولاد ۷۱۳۱ سختی سطحی بالایی دارد و در ساخت چرخدندهها، میللنگها و قطعات ماشینآلات صنعتی که در معرض بارهای ضربهای و سایشی هستند، استفاده میشود.
فولاد
فولاد ۱.۵۷۱۴ علاوه بر کروم و منگنز، حاوی نیکل نیز هست که باعث افزایش چقرمگی و مقاومت به ضربه آن میشود. فولاد ۵۷۱۴ برای تولید قطعاتی مانند میل لنگ موتور دیزل و غلتکهای نورد مناسب است.
فولاد سختکاریشده
این گرید از فولاد سختکاریشده با رویه، به دلیل وجود مولیبدن در ترکیب شیمیایی خود، سختیپذیری و مقاومت خزشی بالایی در دماهای بالا دارد. فولاد ۱.۵۹۱۹ در ساخت چرخدندهها، قطعات موتور احتراق داخلی و ابزارهای برش استفاده میشود.
نرمی یا چقرمگی و انعطاف پذیری بالا.
مانند 1.5919، این گرید نیز حاوی مولیبدن است و سختیپذیری و مقاومت خزشی خوبی در دماهای بالا دارد. فولاد ۵۹۲۰ برای تولید میللنگ موتورهای دیزلی و قطعات ماشینآلات ساختمانی مناسب است.
ماشینکاری
این گرید، فولادی سختکاریشده با رویه است و به دلیل قابلیت ماشینکاری خوب، کاربرد گستردهای در صنعت دارد. فولاد ۱۱۴۱ در ساخت قطعاتی مانند پیچ و مهره، چرخ دنده های سبک و غلتک های انتقال نیرو کاربرد دارد.
انواع گریدها در گروه فولادهای کربن دهنده
این فولاد در تولید چرخ دندههای هواپیما، قطعات توربین گازی و غیره استفاده میشود. فولاد ۱.۳۵۵۹ به دلیل وجود نیکل، کروم و مولیبدن در ترکیب شیمیایی خود، از مقاومت عالی برخوردار است.
جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته-جوشکاری فولاد سمانته