آهن آلات سبک و سنگین در تهران
متال طاها 09123474512

آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲

آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲ عموماً فولاد از ترکیب آهن و کربن و عناصر مختلف دیگر مانند نیکل، منیزیم، منگنز و غیره ساخته می‌شود و درصد کربن آن می‌تواند تا ۲.۱٪ متغیر باشد.

 

آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲
آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲

 

 

 

آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲

علاوه بر این، اگر آلیاژ آهن-کربنی پیدا کنید که حاوی بیش از این مقدار کربن باشد، آن آلیاژ فولاد نیست، بلکه چدن است.اگر مایلید درباره چدن سفید بیشتر بدانید، مقاله چدن سفید مقاوم در برابر سایش چیست را توصیه می‌کنیم. لطفا مطالعه کنید.

فولاد

یکی از مهمترین آلیاژهای تولید شده توسط بشریت در طول تاریخ، بدون شک فولاد است. امروزه این آلیاژ پرکاربردترین آلیاژ صنعتی در جهان است و کمتر صنعتی وجود دارد که فولاد در آن تأثیر مستقیم نداشته باشد. آغاز صنعت فولاد در ایران به قرن ۱۴ پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد، اما پیشرفت و گسترش این صنعت در قرن اخیر رخ داده است.

فولاد چه خواص و ویژگی‌هایی دارد؟

وقتی نام فولاد را می‌شنویم، اولین چیزی که به ذهنمان خطور می‌کند، استحکام فوق‌العاده بالای این آلیاژ است، اما قطعاً این به تنهایی دلیل کافی برای این حجم از مصرف فولاد در صنعت نیست. بنابراین، بیایید به طور خلاصه خواص فولادی را که این آلیاژ را به پرکاربردترین آلیاژ در جهان تبدیل کرده است، توضیح دهیم:

درخشندگی زیاد

فراوانی عناصر تشکیل دهنده و هزینه تولید پایین یکی از مهمترین دلایل کاربرد گسترده این آلیاژ در صنعت است.
علاوه بر نکاتی که در بالا ذکر شد، یکی از مهمترین خواص فولاد این است که از طریق عملیات حرارتی، می‌توان به این آلیاژ خواص مختلفی بخشید و آن را برای کاربرد مورد نظرش سفارشی کرد.

 فرآیند ساخت فولاد به چند دسته تقسیم می شود؟

همانطور که گفته شد، فولادسازی هزاران سال با استفاده از روش‌های سنتی انجام می‌شد، اما فرآیند فولادسازی در قرن چهاردهم میلادی تجاری شد. در ابتدا که صنعتگران به اهمیت فولاد پی بردند، از روش‌های سنتی برای تولید فولاد استفاده می‌کردند، اما در قرن نوزدهم با استفاده از فناوری توانستند روش‌های جدیدی برای تولید این آلیاژ کاربردی پیدا کنند که باعث تحول بزرگی در این صنعت شد.

فولادسازی با اکسیژن پایه

این روش اساس فرآیند فولادسازی است که در آن اکسیژن به آهن مذاب پرکربن تزریق می‌شود و این امر باعث کاهش کربن موجود در آهن مذاب و تبدیل آن به فولاد می‌شود. دلیل نام گذاری این روش به قلیایی، ماهیت شیمیایی مواد دیرگداز این فرآیند مانند اکسید کلسیم و اکسید منیزیم است.

فولادسازی به روش اکسیژن قلیایی

این روش در اواسط قرن بیستم توسط رابرت دورر اختراع شد و انقلابی در تولید فولاد ایجاد کرد و سرعت تولید فولاد را تا حد زیادی افزایش داد. در این روش، اکسیژن با خلوص بالا همراه فلز حمل می‌شود و با کربن و سایر عناصر ترکیب شده و آنها را از آلیاژ حذف می‌کند. در طول فرآیند تزریق اکسیژن، آهک را به آلیاژ اضافه می‌کنیم تا ناخالصی‌ها از آلیاژ نهایی حذف شوند. پس از حذف ناخالصی‌ها، آلیاژ مذاب برای پردازش ثانویه به یک پاتیل ریخته می‌شود.

فولادسازی با کوره قوس الکتریکی

در این روش، از آهن قراضه و بازیافتی مستقیماً برای تولید فولاد استفاده می‌شود. در این روش، قراضه و آهن احیا شده در کوره با استفاده از قوس الکتریکی ذوب می‌شوند. گاهی اوقات از مشعل‌های گازی در کوره برای کمک به ذوب آهن موجود استفاده می‌شود. این کوره‌ها ظرفیت تولید بیش از صد تن فولاد در ساعت را دارند. این فرآیند برای تولید آلیاژهای با کیفیت بسیار بالا، مانند فولاد ضد زنگ و فولاد کم آلیاژ، استفاده می‌شود.

فولاد و قوس الکتریکی

مکانیزم عملکرد فرآیند فولادسازی کوره قوس الکتریکی به این صورت است که سه الکترود گرافیتی در اطراف کوره با سقف متحرک قرار می‌گیرند. پس از برداشتن سقف، قراضه از بالا به کوره اضافه می‌شود. به محض اینکه فر پر شد، بسته می‌شود.

در برابر خوردگی بسیار مقاوم است.

آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲-آشنایی با کاربرد های فولادck۲۲

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

فقط کافیه یک بار از ما خرید کنی

معرفی انواع ورق
[aparat id="TBYmO" width="full"]
معرفی مجموعه متال طاها
[aparat id="sJ8By" width="full"]

محبوب ترین مقاله ها

دسته بندی مقالات

برچسب های ضروری